Situació actual (judici suspés temporalment)

Des de l’assemblea Imatgedel Casal Popular l’Atzur volem donar a conèixer la situació actual del procés en que ens trobem. Fa més d’un mes que estem portant a terme una campanya en defensa de l’espai i el projecte. Gràcies a la mobilització hem rebut el suport i la solidaritat de les associacions de veïns del districte IV, d’entitats i organitzacions vàries de la ciutat i de moltes persones a títol individual.

Gràcies a aquest suport i mobilització, i a la feina que es desenvolupa al Casal dia a dia, hem aconseguit aturar el procés de desallotjament temporalment. Vam creure necessari, en la campanya de defensa, iniciar també un lluita institucional perquè l’Ajuntament es posicionés respecte el Casal. En el darrer ple, l’Ajuntament va mostrar suport públicament al projecte i va mostrar la seva predisposició a mediar entre ambdues parts si aquestes hi estaven d’acord.

Tenim 30 dies per desenvolupar aquesta mediació, els quals expiren el dia 7 d’abril. S’ha fet la primera proposta de data però Caixa Penedès l’ha refusat valorant que hi ha poc temps per preparar-la. Per això s’ha demanat a l’Ajuntament com a part mediadora que interpeli a Caixa Penedès per tal d’allargar el període de mediació i poder presentar la nostra proposta de gestió i ús de l’espai i tenir suficient temps per discutir-la. Així doncs, restem a l’espera d’una primera trobada.

Amb tot, això ens dóna marge per poder continuar amb el desenvolupament i consolidació del projecte del Casal Popular l’Atzur i de totes les lluites que des d’allà es gesten, tenint ben present que a Caixa Penedès no li devem res. Som cauts en tots els fronts oberts, sabent les lògiques que regeixen els bancs i caixes, i la confiança dubtosa de les institucions actuals. Però hem de lluitar amb totes les estratègies perquè aquest projecte segueixi endavant, guanyar temps per consolidar-lo.

Per últim, agrair a totes aquelles que d’alguna manera o altra heu fet i feu possible que el Casal Popular l’Atzur sigui present i, sobretot, segueixi sent futur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s